ditt navn herElfte december, få andra att falla

2011-12-11 @ 16:21:41 i Ledsenheten och tankarna

En sak som irriterar mig så otroligt mycket, som helt ärligt gör mig extremt upprörd är folk med eller utan ätstörningar som lägger ut vissa sorters bilder eller texter. Jag kan acceptera att du har anorexi eller bulimi och skriver om dina problem, men börjar du lägga ut bilder på mulliga kvinnor där du pekar ut deras lår, bröst och mage och kallar deras kroppsdelar äckliga och feta så är du bara en riktigt elak person. Att ha anorexia gör inte dig oskyldig då du skriver att fina flickor inte äter, att skriva eller säga så till någon gör dig enbart till en idiot och kan leda någon annan till sin död. Varför vill man trigga igång andra till tvångsmässig svält?  De som just börjar återhämta sig från en ätstörning lär ju inte bli vidare lyckliga över sig själva då de äntligen börjat gå upp i vikt och sedan ser sådana idiotiska bilder, men det kanske inte en del personer tänker på. Det är fel att klaga på folk som är normalviktiga eller kraftiga, om de är nöjda med sin kropp eller inte spelar ingen roll, ingen vettig person skulle vara så elak och kalla andras kroppar äckliga. Tycker man illa om andra personers kroppar så håller man det för sig själv, tycker man att det är fel att äta mycket så håller man det för sig själv och svälter man sig själv så är det enda rätta att skaffa hjälp och försöka bli bättre. Säger man att man älskar sin anorexia eller bulimi så är det bara ännu sjukare, det finns ingenting vackert med att vara ätstörd, varje dag är ett hav av ångest och vem kan någonsin älska att ha ångest? Vad jag vill få ut av det här inlägget är att få de som gör dessa elaka saker, omedvetet eller medvetet, att inse hur otrevligt det är. Förmodligen är det många som blir störda av vad jag nu skrivit, men helt ärligt så bryr jag mig inte, jag vet hur det är och jag skulle aldrig säga till någon att det är fel att äta, att det är vackert att vara dödligt smal och få in andra i en ätstörning bara för att jag avskyr mig själv. Det är fullständigt avskyvärt att vara pro-ana.


Jag hoppas att ingen misstolkar det jag skrivit som om jag ogillar människor med ätstörningar, för så är det inte. Ätstörningar och folk som stödjer anorexi och bulimi är vad jag inte tycker om och förstår inte varför man skulle vilja trigga igång andra och få dem att hamna i samma helvete som en själv. - Trevlig kväll.

${CommentAuthorLinkIf}

2011-12-11 kl.18:44:39

- Hehe okej!

Allt bra med dig idag då ? :)

${CommentAuthorLinkIf}

2011-12-11 kl.19:19:16

- Hoppas att det blir bättre snart då!

Jodå, det funkar :)

Vad har du för dig då?

${CommentAuthorLinkIf}

2011-12-11 kl.19:37:07

- Hehe okej!

Jag tar det bara lugnt :-)

Vad har du haft för dig i helgen då ?

${CommentAuthorLinkIf}

2011-12-11 kl.19:51:01

Att klaga på andra är det mest omogna man kan göra, och elakaste. Håller med dig ;)

${CommentAuthorLinkIf}

2011-12-11 kl.21:38:26

Kom ihåg att pro-ana/pro-mia är symptomer i sjukdomarna. Jag kanske missförstår texten men som jag tar det så påstår du att jag är en avskyvärd person pågrund av en symptom i min sjukdom. Det är ju möjligt att många väljer att vara pro-ana eller pro-mia. Jag såg det aldrig som ett val dock, jag visste inte ens om "pro-ana bloggar" och liknande i början när min ätstörning började utvecklas. En stor del av än själv försvinner när man har en ätstörning, man är inte sig själv längre. Personligen så ville jag bli frisk först, men sedan vet jag inte vad som hände för nu är jag numera pro-ana. Jag kommer knappt ihåg då jag började kolla på thinspo och läsa pro-ana bloggar och började vara emot att äta. Det smög sig på och så var det bara så. Men samtidigt som jag faktiskt är pro-ana så är det även vissa punkter i din text här som jag håller med om..antar att det är för att den liten del av Ellie fortfarande finns kvar..eller jag vet inte riktigt, är förvirrad.

Men..din text fick mig iallafall att tänka på det där med att trigga andra till en ätstörning. Jag både håller med och är emot texten..känns svårt att förklara men du kanske förstår varför men..Bra skrivet.

${CommentAuthorLinkIf}

2011-12-11 kl.21:39:17

ja london vore grymt men vill mer bara besöka det och ev bo där en kort tid men new york SKA jag bo i någon gång.

vet faktist inte, kan vara vaaaad som helst känns det som, allt ifrån en egen klädbutik till att ha ett eget PR företag eller en fotostudio. ingen aning ;)

${CommentAuthorLinkIf}

2011-12-11 kl.21:54:26

Tror du på dig själv? (läs inlägg)

${CommentAuthorLinkIf}

2011-12-11 kl.22:10:30

Kan inte annat än hålla med dig i den här texten... finns så mycket sjukt på internet som är triggande och fruktansvärt.svar: Det går mycket upp & ner men jag mår bättre nu är när jag var inne i min jobbigaste svacka.. Så det är skönt :)

${CommentAuthorLinkIf}

2011-12-11 kl.23:46:27

Sv: Åh tack! Som jag har förstått det kämpar även du med skolan och det är så himla bra!

Åh vilken bra text. Jag avskyr alla så kallade "thinspo" bilder, och alla tävlingar som sker på internet om att vara som mest ätstörd. Det är inte okej med tanke på alla lättpåverkade ungdomar som finns.

${CommentAuthorLinkIf}

2011-12-12 kl.10:47:45

ja jag får se, tänker inte sitta på landet utanför kalmar hela livet iallafall haha :)

åh fan va nice, vad gjorde hon där? bara turist eller?

${CommentAuthorLinkIf}

2011-12-14 kl.22:33:14

Hej. Hittade just din blogg, och inlägget hoppas jag många tar till sig, och dom som blir upprörda är nog precis dom du beskriver i inlägget. Det är dom som behöver höra det, för som du säger - det finns ingenting positivt i pro-ana. Var sjuk, men gör inte andra sjukare. Du har verkligen rätt.

kramar

${CommentAuthorLinkIf}

2011-12-15 kl.17:58:37

Så jävla bra skrivet! Det är sjukt att mobba "större" (eller folk som bara är normala och sunda) eller att trigga igång andra till att själva bli ätstörda. Visst kan man vara insjunken i sin sjukdom men man ska aldrig få andra att ta efter. Därför försöker jag själv poängtera att trots att jag ser mig själv som "stor" så ser jag inte människor i samma eller större storlek som stora. För det gör ju jag inte men såklart kan det missuppfattas och andra kan ta illa upp eller triggas.Den som säger att den älskar sin sjukdom är knappast sjuk på riktigt. Alla som har det LIDER av det något så otroligt. Låter kanske lite hårt av mig att säga så och jag kan medge att jag kan ha fel i påståendet men så känner jag. Vissa verkar mest romantisera om det utan att ta det på allvar.Jättebra skrivet, verkligen.

${CommentAuthorLinkIf}

2011-12-15 kl.20:19:02

Det finns nog dom som blir upprörda, men de allra viktigaste sakerna man diskuterar är också de med mest olika åsikter så det ska nog vara så att det är ett hett ämne att diskutera. Så ta det som ett bevis på att du skriver om något viktigt.Bodde ett tag vid pro-anasidor, träffade mycket folk som peppade varandra att gå ner i vikt, trots att vi alla var långt under normalvikt. Att älska en sjukdom är inte att vara stark eller modig, det är svagt. Tycker jag.

kramar

Legg igjen en beskjed!